Spelsidan Pinnacle tar emot sitt miljonte E-Sports-vad

Den 13 december nådde Pinnacle en milstolpeden ledande spelsidan tog emot sitt miljonte E-Sports-vad.

Har du aldrig hört talas om E-sports? Då är du uppenbarligen inte en av de 71 miljoner entusiaster som varje år ser livesändningar med sport som League of Legends, StarCraft, Defence of the Ancients (Dota) och Counter Strike.

E-Sports är lika trovärdig som någon annan professionell sport och under 2013 gav USA atletvisum till professionella datorspelare. Pinnacle märker tydligt att den enorma fanskaran till E-sports världen över gillar att kunna spela på evenemang medan de tittar.

Pinnacle tog emot sitt första E-sports-vad i februari 2010. Företagets medarbetare kunde aldrig föreställa sig att de fyra år senare skulle ta emot sitt miljonte vad, eller att E-sports skulle rankas högre än traditionella sporter som golf och rugby vad gäller popularitet hos spelarna.

Under denna tid har spelalternativen för E-sports utökats hos Pinnacle och innefattar nu alla större E-sports-koder och live-spel. Den snabba populariteten kan delvis bero på den stora utmaningen för spelbolagen att sätta oddsen korrekt för E-sports, vilket gör att de som spelar håller jämnare steg jämfört med traditionella sporter.

Med tanke på Pinnacle huvudsakliga USP – att erbjuda de bästa oddsen, högsta gränserna och välkomna vinnare på alla marknader – har vi rekryterat före detta proffsspelare till vårt E-sports-team för att säkra att dessa standarder upprätthålls på en så utmanande marknad.

"Vi började erbjuda E-sports-spel som ett experiment, men dess popularitet har ökat långt bortom våra förväntningar", säger Pinnacle Head of Sportsbook, som är ett stort LoL-fan. "Vi är mycket stolta över att ha nått det miljonte vadet, men vi tror ändå att detta bara är toppen av isberget."

Läs mer om Pinnacle väg till det miljonte E-sports-vadet här. 

*Data från 2013 från superdata.com

Om Pinnacle

Pinnacle (www.pinnaclesports.com) grundades 1998 och har sedan dess erbjudit spelare ett unikt alternativ till annan vadförmedling. Deras rättframma förhållningssätt fokuserar på att erbjuda de bästa oddsen, och de högsta insatsgränserna för varje marknad de erbjuder, så att spelare kan vinna mer jämfört med konkurrenterna.

Håll dig uppdaterad med vad som händer hos världens största spelsida med @PinnacleSports