PGA Championship 2023: Speltips
maj 11, 2023
maj 11, 2023

PGA Championship 2023: Speltips

PGA Championship 2023: Speltips

Vem vinner PGA Championship 2023?

PGA Championship 2023: Var ligger bettingvärdet?

Få experttips om golf av Sophie Walker

PGA Championship 2023: Speltips

Den 105:e upplagan av PGA Championship äger rum på Oak Hill Country Club i Rochester i New York. PGA har det starkaste startfältet av alla majors och tävlingen kommer att spelas på Oak Hill för fjärde gången. De tidigare mästarna på Oak Hill är Jack Nicklaus, Shaun Micheel och Jason Dufner. den 15-faldige majormästaren Tiger Woods kommer att missa tävlingen efter sin ankeloperation i april.

Banan – PGA Championship 2023

East Course ritades av Donald Ross och har varit värd för tre US Open, tre PGA Championship och Ryder Cup 1995.

Banan betraktas som en av de mest rättvisa, särskilt efter Alan Greens uppdatering 2019.

Den klassiska parkliknande banan har nu större greener med färre vattenhinder och träd. Det är dock en brutalt lång bana på 6 766 meter och par 70, vilket ligger i linje med den senaste trenden att PGA Championship brukar gynna spelare med långa utslag. Andra Donald Ross-banor finns också med på PGA-touren och Rory McIlroy och Tony Finau väntas spela bra här.

Hur ser startfältet i PGA Championship ut?

Startfältet utgörs av de 100 främsta spelarna på den officiella världsrankningen plus ett gäng LIV-golfare som uppfyller kvalkriterierna. Totalt blir det 156 deltagare vilket är nästan dubbelt så mycket som i Masters. Hur som helst kan vi bortse från de tjugo PGA-klubbproffsen som troligen inte kommer att kunna matcha den höga nivån här. Istället fokuserar vi på tourproffsen.

Vad du bör tänka på 

Vädret är den viktigaste faktorn att ta hänsyn till. I och med att mästerskapet flyttas från augusti till maj kommer banan att vara mjukare och kallare än under sommarmånaderna. Liknande väderförhållanden gällde i Masters, vilket återigen gynnade spelarna med stora utslag.

Den viktigaste statistiken att hålla koll på är utslagslängden och vunna slag från tee till green.

Den viktigaste statistiken att hålla koll på är utslagslängden och vunna slag från tee till green. Alla PGA Championship-vinnare under det senaste decenniet har haft utslag på i snitt över 270 meter. Eftersom de senaste sju vinnarna är amerikanska borde det inte komma som en överraskning att jag tror att följande golfare kommer att prestera bra.

PGA Championship 2023: Favoriterna

Scottie Scheffler

Scottie från Texas är ”den bortglömde golfaren” efter Jon Rahms vinst på Augusta och nu går han än en gång under radarn. Scheffler 9,900 [+890] leder statistiken för vunna slag från tee till green med 0,4 slag framför andraplacerade Rahm, vilket motsvarar över 1,5 slag mer under en turneringsvecka. Han toppar också statistiken för par 4-hål. Och det kan bli avgörande med tanke på att East Course bara har två par 5-hål.

Tony Finau

Tony är spelaren som länge inte vann något men som nu börjat vinna titlar på löpande band. Han har vunnit fyra av sina 20 senaste tävlingar på PGA-touren. Vem vinner PGA Championship 2023? Finaus 29,420 [+2842] avslappnade attityd och förmåga att hålla huvudet kallt har lyft honom till en favorit i mina ögon.

PGA Championship 2023: Värdespel

Xander Schauffele

25-åringen har fantastisk statistik på en annan Donald Ross-bana som heter East Lake, där Tour Championship spelas varje år. Mannen från Kalifornien har slutat på en topp fem-placering varje gång de senaste fem åren. Han har fortfarande inte vunnit en major men har 10 topp 10-placeringar på 23 framträdanden. Tack vare ett slagsnitt på 69,5 den här säsongen tog han andraplatsen på Wells Fargo nyligen. Schauffele 22,710 [+2171] håller på att hitta formen vid precis rätt tidpunkt. 

Många anser att den tidigare amatörvärldsettan är den bästa spelaren som aldrig vunnit en major. 

Patrick Cantlay

Spelaren från Kalifornien har tredje bäst par 4-statistik och femte bäst slagsnitt i år på PGA-touren. 31-åringen har fixat tre raka topp 15-placeringar i sina tre senaste majors. Många anser att den tidigare amatörvärldsettan är den bästa spelaren som aldrig vunnit en major. Kan det här bli året då han äntligen får vinna till oddset 22,710 [+2171]?

PGA Championship 2023: Högoddsarna 

Tyrrell Hatton

Hans odds är mycket högre än hans form tyder på. Hatton 65,200 [+6420] har fixat fyra topp 10-placeringar den här säsongen på PGA-touren inklusive en andraplats på The Players Championship tack vare en underbar slutrond på 65 slag. 31-åringen är känd för att briljera på svåra golfbanor, vilket framgår av hans Arnold Palmer Invitational-vinst. Hatton är enastående med järnklubborna och puttar bra när det behövs.

Keegan Bradley 

Keegan spelar bra på golfbanor som ligger nära hans eget hem, vilket bland annat märks på hans topp 10-placering i Boston i förra årets US Open. PGA-mästaren från 2011 har fantastisk statistik i den här majorn med bara två missade cuttar på 12 försök. Han ligger sexa i FedEx Cup-tabellen och har inte missat en enda putt på under 120 centimeter på hela säsongen. Och han är skickligast med drivern på hela touren. Det är perfekta förutsättningar för en stark majorinsats, särskilt med odds på 102,490 [+11094].

Jag hoppas att den här artikeln har gett dig lite bättre koll på spelarna. Lycka till med dina spel på PGA Championship.Känner du dig informerad och redo att spela på PGA Championship 2023? Kolla in Pinnacles oöverträffade odds på PGA Championship här.

Odds kan ändras

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.