Guide till NFL-draften 2023 | Odds och spel på NFL-draften
apr 25, 2023
apr 25, 2023

Guide till NFL-draften 2023

När sker NFL-draften 2023?

Var äger NFL-draften 2023 rum?

Analys av Pinnacles marknader för NFL-draften

Vem väntas bli förstavalet?

Guide till NFL-draften 2023

Den efterlängtade NFL-draften för 2023 ligger bara några dagar bort och den kommer att ske på Union Station i Kansas City, Missouri. Vår egen Ben Brown från NFL Insights vägleder dig igenom detta tre dagar långa evenemang.

När sker NFL-draften 2023? 

NFL-draften 2023 kommer att äga rum mellan torsdagen den 27 april och lördagen den 29 april 2023. Evenemanget kommer att sändas på NFL Network, ESPN, ABC, ESPN Deportes och ESPN Radio. Det väntas starta kl. 20.00 lokal tid.

Vem får välja först i NFL-draften 2023?

Chicago Bears skulle egentligen ha fått göra det första valet för första gången sedan 1947. Men de bytte bort det till Carolina Panthers i utbyte mot flera draftval längre fram plus wide receivern D.J. Moore.

Andravalet går till Houston Texans medan Arizona Cardinals har det tredje valet i omgång ett.

Analys av oddsmarknader för NFL-draften

Draft-marknaderna erbjuder några av de bästa möjligheterna för enskilda spelare att få en betydande fördel över spelbolagen. Inga andra oddsmarknader reagerar lika kraftigt på ny information. Sofistikerade modeller och simuleringar kan bli helt utraderade av en enda tweet från en insider i branschen.

Att hålla koll på hur mycket oddset för förstavalet rör sig under försäsongen kan avslöja hur stor osäkerhet som finns ur spelbolagets synvinkel. Till exempel var Bryce Young först favorit men tappade sedan ända ner till +300 [4,000] – innan han återigen blev favorit bara två veckor före draften.

<så spelar="" man="" på="" nfl="" –="" den="" ultimata="" nfl-spelguiden="">

Oddset för andravalet har rört sig ungefär lika mycket – fyra olika spelare har varit favoriter där inom en vecka. Sådana oddsrörelser sker helt enkelt inte på andra marknader, vilket är anledningen till att man behöver agera annorlunda när man spelar på draften jämfört med andra konventionella oddsmarknader.

Dagarna strax innan draften är fulla av felaktig information. Och även om det hade lönat sig att försöka komma över de första nyheterna tidigt i draft-cykeln innebär rökridåerna under den sista veckan att man troligen faller offer för en fint och satsar fel.

Pinnacles världsledande ställning bland vassa spelbolag speglas i deras draft-specialspel där de har de lägsta marginalerna på marknaden. Låt oss ta en titt på några intressanta spelalternativ.

Odds på NFL-draften: TOTALT ANTAL QUARTERBACKS SOM DRAFTAS I OMGÅNG ETT

Det verkar osannolikt att någon av de fyra stora kommer att finnas kvar efter det elfte valet, vilket innebär att allt hänger på Hendon Hooker i den första rundans senare del. Hans spelartotal är för närvarande borta från Pinnacle, men hans totalsiffra på 31,5 har en kraftig viktning mot ”under”. Pinnacle har redan justerat detta odds avsevärt mot ”över”, men i sådana här situationer brukar oddset fortsätta att gå i samma riktning. Minnesota fortsätter att vara kopplade till Hooker men det finns flera sätt som det spelet kan ge vinst.

VAL: ÖVER 4,5 -130 [1,770]

Odds på NFL-draften: DRAFT-POSITION: ZAY FLOWERS Ö/U 23,5

En spelare som fortsätter att bli hetare och hetare i upptakten till draften är Zay Flowers. Han profilerar sig som en spelare som kan ändra en hel matchbild och han verkar vara mer eftertraktad av NFL-lagen än vad media medger. Separationsvinster är avgörande på NFL-nivå och ingen i denna draft gör det bättre mot zontäckning än Zay Flowers.

Flowers kan även gynnas av bristen på toppspelare på wide receiver-positionen, som fortsätter att utvecklas till sportens näst viktigaste position. NFL-lagen kan utnyttja femårsregeln i den första omgången och de söker sig till positioner där träffar är viktigare – quarterback och wide receiver.

Att satsa på att NFL-lag blir vassare kan hjälpa dig att hitta värde på oddsmarknaden, och det finns ingen bättre kandidat än Zay Flowers till det aktuella oddset. 

VAL: UNDER 23,5 + 132 [1,760]

Odds på NFL-draften: DRAFT-POSITION: DALTON KINCAID Ö/U 25,5 

Tight end är i andra änden av spektrumet jämfört med wide receivder som den femte lägsta icke-speciella positionen ur en snittlönssynvinkel. Det innebär att NFL-lagen kan fortsätta att kringgå positionen, vilket skulle göra att de tre stora på positionen får svårt att väljas i omgång ett. Dalton Kincaid är återigen den näst mest troliga tight end efter att Michael Mayer inledde som storfavorit och återtog sin plats i toppen förra veckan.

Darnell Washington tycks vara hetast på sistone och både Washington och Mayer verkar ha starka kopplingar till vissa lag. Det kan göra att Kincaid blir tredje hjulet eftersom hans spelartotal fortsätter att tappa. Pinnacle har för närvarande ett plusodds på över 25,5 vilket framstår som för lockande att ignorera.

VAL: ÖVER 25,5 +119 [2,190]

Känner du dig informerad och redo att spela på NFL-draften 2023? Kolla in alla de senaste oddsen hos Pinnacle. Och följ Ben på Twitter @PFF_BenBrown för att ta del av hans omfattande bevakning. 

Oddsen kan komma att ändras.

Odds kan ändras

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.