Inför-analys: Grupp F i EM 2020 | Odds och betting på EM 2020
maj 12, 2021
maj 12, 2021

Inför-analys: Grupp F i EM 2020

Odds och speltips för grupp F i EM 2020

Inför-analyser av Frankrike, Tyskland, Ungern och Portugal

Vilka går vidare från grupp F i EM 2020?

Statistik för grupp F i EM 2020

Inför-analys: Grupp F i EM 2020

Grupp F är den troligen tuffaste gruppen i EM 2020 med de regerande mästarna Portugal, världsmästarna Frankrike, ett ständigt stabilt Tyskland och ett Ungern på uppgång. Vilka lär gå vidare och vad kan vi vänta oss av de fyra lagen i ”dödens grupp”? Läs vidare för att bli bättre på att tippa gruppen.

Inför Grupp F i EM 2020

Lag

Förväntade poäng enligt Pinnacle

Frankrike

5,5

Tyskland

5,5

Portugal

4,5

Ungern

1,5

Spelschemat för grupp F i EM 2020

Alla angivna tider är i CEST (centraleuropeisk sommartid).

Den 15 juni kl. 18:00: Ungern mot Portugal

Den 15 juni kl. 21:00: Frankrike mot Tyskland

Den 19 juni kl. 15:00: Frankrike mot Ungern

Den 19 juni kl. 18:00: Tyskland mot Portugal

Den 23 juni kl. 21:00: Frankrike mot Portugal, Tyskland mot Ungern

Frankrike

Tränare: Didier Deschamps

Nyckelspelare: Kylian Mbappé

FIFA-världsrankning (april 2021): 2

Senaste mästerskapsresultat: EM 2016: silver, VM 2018: guld

Odds att vinna grupp F2,250*

Odds att vinna EM 2020: 6,370*

Frankrike gör sitt trettonde raka EM efter att ha gått till fem finaler och tagit tre guld i de tolv senaste upplagorna. De har med andra ord alla möjligheter att gå hela vägen.

Många menar att Frankrike är ännu bättre nu än laget som vann VM 2018.

Världsmästarna skulle vara tippade att gå vidare från vilken grupp som helst, men eftersom grupp F är den tuffaste av alla löper de högre risk än normalt att bli utslagna redan i gruppspelet.

Men Didier Deschamps är en tränare som vet vad som krävs för att vinna på landslagsnivå och laget har inga direkta svagheter. Deras defensiva styrka i kombination med ett blixtrande omställningsspel med världsklasspelaren Kylian Mbappé i spetsen gör det svårt att föreställa sig något annat än att de tar sig vidare från grupp F.

De regerande världsmästarna har också samma tränare och till stor del samma lag som vann 2018. Och deras största stjärna Mbappé är ännu bättre nu än han var för tre år sedan. Frankrikes guldodds ligger på 6,370* vilket är näst lägst bakom England trots att ”Les Bleus” kanske har mer kvalitet i laget.

Om Frankrike skulle komma trea är det högst troligt att de går vidare som ett av de bästa tredjeplacerade lagen med tanke på deras perfekta balans mellan ungdomlighet, erfarenhet och stjärnglans. Frankrike lär knappast ta färre än fyra poäng på tre matcher och det skulle troligen räcka för att gå vidare.

Tyskland

Tränare: Joachim Löw

Nyckelspelare: Toni Kroos

FIFA-världsrankning (april 2021): 12

Senaste mästerskapsresultat: EM 2016: semifinal, VM 2018: gruppspel

Odds att vinna grupp F: 2,410*

Odds att vinna EM 2020: 8,400*

Efter besvikelsen i VM 2018 hoppas Tyskland åter kunna bli ett av världens absolut bästa landslag. I Ryssland blev tyskarna utslagna i gruppspelet för första gången någonsin i VM-sammanhang. Detta trots att de gick in i turneringen som favoriter och regerande mästare.

Även om Tyskland är inne i en övergångsfas förfogar de fortfarande över flera spelare i världsklass.

Sedan dess har deras annars så effektiva lagbygge aldrig nått upp till den nivå som man förknippar med guldfavoriter i stora mästerskap. Och av de tre storlagen i gruppen är det Tyskland som ser ut att löpa störst risk att åka ut redan i gruppspelet.

Dessutom är de inne i en generationsväxling. Flera av världsspelarna som vann VM 2014 har fått ge plats åt bland annat Bayer Leverkusen-stjärnan Florian Wirtz och Chelsea-duon Timo Werner och Kai Havertz.

Trots det har de flera högklassiga spelare som till exempel Toni Kroos, İlkay Gündoğan, Manuel Neuer och Joshua Kimmich som blommat ut till att bli en av världens bästa centrala mittfältare. Trion Kroos, Kimmich och Leon Goretzka utgör en extremt stabil kärna i det 4-3-3-system som fungerat bra för Tyskland i kvalet.

Pinnacle ser tyskarna som delade favoriter att gå vidare från grupp F, men det finns fortfarande frågetecken med tanke på VM-debaclet och skrällförlusten mot Nordmakedonien nyligen. Det är något oklart hur samspelta laget är i nuläget och därför kanske det kan löna sig att spela på att Tyskland tar färre än 5,5 poäng till oddset 1,714*.

Ungern

Tränare: Marco Rossi

Nyckelspelare: Willi Orbán

FIFA-världsrankning (april 2021): 37

Senaste mästerskapsresultat: EM 2016: åttondelsfinal, VM 2018: ej kvalificerade

Odds att vinna grupp F: 41,120*

Odds att vinna EM 2020: 209,270*

Den tidigare så mäktiga fotbollsnationen Ungern har ett bra lag i år. De gör nu sitt andra raka EM men har haft otur som lottats i ”dödens grupp”.

Realistiskt sett blir det en övermäktig uppgift för Ungern att ta sig an tre av de bästa lagen i turneringen. Men med tanke på att Marco Rossi förfogar över skickliga spelare som målvakten Péter Gulácsi och den erfarne mittbacken Willi Orbán lär Ungern inte bli totalt utklassade i varje match.

Faktum är att de troligen kommer att briljera emellanåt trots det formidabla motståndet i gruppen. Det vore överraskande om Ungern gick vidare från grupp F till oddset 5,130*.

Men när de har en bra dag kan de skrälla och det kanske kan löna sig att spela på att de tar över 1,5 poäng till oddset 2,040*. En enda seger skulle räcka och kanske till och med göra Ungern till ett av de bästa tredjeplacerade lagen.

Portugal

Tränare: Fernando Santos

Nyckelspelare: Cristiano Ronaldo

FIFA-världsrankning (april 2021): 5

Senaste mästerskapsresultat: EM 2016: guld, VM 2018: åttondelsfinal

Odds att vinna grupp F: 4,670*

Odds att vinna EM 2020: 9,510*

Det pratas inte lika mycket om Portugal inför EM 2020 som det gjordes för ett par år sedan, men det betyder inte att man ska bortse från laget på Pinnacles oddsmarknader.

De är regerande mästare efter att ha besegrat Frankrike med 1–0 i förlängningen av EM-finalen 2016.

När man analyserar Portugal är det naturligtvis svårt att bortse från Cristiano Ronaldo som både spelat flest matcher och gjort flest mål för landslaget genom tiderna. Nu är han 36 år och inte riktigt på toppen av karriären längre, men han är fortfarande en ovärderlig kugge i laget tack vare sin skicklighet och erfarenhet av stora mästerskap. Portugal imponerade stort när de vann Nations League nyligen med en rad toppspelare från flera av Europas största klubbar.

Till exempel bidrog Atlético Madrid-spelaren João Félix starkt till Portugals Nations League-framgångar och visade prov på varför han fick debutera i A-landslaget redan som 19-åring.

Och Bruno Fernandes är i sitt livs form med Manchester United medan de övriga Premier League-stjärnorna João Cancelo, Rúben Dias, Bernardo Silva och Diogo Jota borgar för en mycket god bredd i truppen.

Trots att Fernando Santos mannar är regerande mästare har de något högre Pinnacle-odds än Frankrike och Tyskland att gå vidare från gruppen. Men med tanke på deras fantastiska spelarkvalitet kan det mycket väl löna sig att spela på att de vinner grupp F till oddset 4,670*.

Glöm inte att läsa våra inför-analyser av de andra grupperna i EM 2020: Grupp A, Grupp B, Grupp C, Grupp D, Grupp E.

Ser du fram emot EM 2020? Välj och vraka bland Pinnacles senaste EM 2020-odds på alla matcher, grupper, vinnarmarknader och mycket mer.

Odds kan ändras

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.