Inför-analys av MLB-grundserien 2022
mar 29, 2022
mar 29, 2022

Inför-analys av MLB-grundserien 2022

Hur kommer grundserien 2022 att fungera?

World Series-favoriter: American League

World Series-favoriter: National League

Lag i fokus på MLB-långtidsmarknaderna

Inför-analys av MLB-grundserien 2022

Kan Atlanta Braves försvara sin World Series-titel? Ta reda på vilka lag som är favoriter enligt Pinnacles odds och vem som kan bli utsedd till årets rookie. Läs vidare för att bli bättre på att tippa utfallet.

År 2021 besegrade Atlanta Braves Houston Astros i sex matcher för att lyfta sin första World Series-titel sedan 1995. Men de kommer att få tuff konkurrens från 2020 års vinnare Los Angeles Dodgers och förra årets tvåa.

Hur kommer MLB-grundserien 2022 att fungera?

Efter nästan 100 dagar av meningsskiljaktigheter upphävdes den ägarledda lockouten till sist i mars efter att MLB och MLBPA nått ett nytt femårigt kollektivavtal (CBA). Lockouten har emellertid inneburit en veckas fördröjning (91 matcher) av säsongsstarten som skulle ha skett den 31 mars. Säsongen börjar istället den 7 april.

De 91 missade matcherna kommer nu att spelas på vilodagar och även via dubbelmöten mellan lagen. Under 2022 genomfördes även ett antal regelförändringar. Bland annat kom National League att anta ”designated hitter”-regeln permanent, en regel som tillfälligt var på plats under den coronadrabbade 2020-säsongen.

På annat håll har slutspelet utökats till 12 lag och ”spöklöparen” på den andra plattan i extrainningar har återinförts.

För övrigt har Cleveland övergett sitt indianska tema och går nu under namnet Cleveland Guardians.

World Series-favoriter: American League

Houston Astros ges oddset 11,151* att vinna World Series trots att de har den åttafaldige All-Star-spelaren Justin Verlander. Bidragande orsaker till deras höga odds kan vara att de tappat Carlos Correa till Minnesota Twins och att kastaren Lance McCullers Jr. ofta inte är tillgänglig för spel.

Tomrummet efter Correa kommer att fyllas av en av deras största talanger: Jeremy Pena.

Astros kom dock etta förra säsongen när det gäller runs per match (5,34) och har fortfarande viktiga spelare som Jose Altuve, Kyle Tucker, Yordan Alvarez, Alex Bregman, Michael Brantley och Yuli Gurriel. Tomrummet efter Correa kommer att fyllas av en av deras största talanger: Jeremy Pena. De ges även det låga oddset 1,714* att vinna American Leagues västra division.

91 vinster räcker vanligtvis för att nå slutspel för Toronto Blue Jays men istället blev det Boston Red Sox och New York Yankees som knep de två wild card-platserna förra året. Blue Jays, som har oddset 10,040 * att vinna World Series 2022, visste att de bara saknade ett par spelare för att vara en riktig tungviktare förra säsongen.

För att råda bot på det har de tagit in Kevin Gausman och Matt Chapman och har det näst lägsta oddset (2,820 *) att vinna American Leagues östra division. Den här säsongen skulle 95 vinster räcka långt och deras nyförvärv skulle kunna bli en språngbräda in i slutspelet.

World Series-favoriter: National League

Los Angeles Dodgers föll mot Atlanta Braves i National League Championship Series 2021 men är storfavoriter till oddset 5,760* att vinna World Series 2022.

Dodgers har förmodligen det bästa spelarmaterialet i MLB. De slutade förra säsongen med 5,05 runs per match, en siffra som kan öka ännu mer under 2022.

Deras nya avtal med Clayton Kershaw innebär att Dodgers har tre farliga spelare i form av Walker Buehler (16-4, 2,47 ERA, 212 K), Julio Urias (20-3, 2,96 ERA, 195 K), och Kershaw (10-8, 3,55 ERA, 144 K). Dessutom har värvningen av Freddie Freeman vägt upp förlusten av Corey Seager till Texas Rangers. Dodgers har förmodligen det bästa spelarmaterialet i MLB. De slutade förra säsongen med 5,05 runs per match, en siffra som kan öka ännu mer i år.

Atlanta Braves har oddset 13,790* att försvara sin World Series-titel. De har till stor del lyckats behålla kärnan i laget (förutom Freeman) men kan detta unga lag som gavs oddset 51,000 förra säsongen hålla fast vid sin meteorartade uppgång? 

New York Mets till oddset 10,740* kan bli en maktfaktor i National League och ha goda möjligheter att vinna World Series. Men efter att ha tillbringat 103 dagar på första plats förra säsongen och ändå förlorat fler matcher än man vunnit gjorde tränaren Steve Cohen en rad värvningar för att stöpa om laget.

Deras största värvning är kastaren Max Scherzer från Arizona Diamondbacks som kommer att bilda en fruktad duo med kastaren Jacob deGrom. Men räcker det för att plocka hem förstapriset?

Lokalrivalen New York Yankees (som spelar i American League) kan också utmana om titeln den här säsongen till oddset 10,890*.

MLB 2022: Långtidsmarknaderna

Pinnacle har ett brett utbud av långtidsmarknader för både National League och American League. Du kan bland annat spelat på det historiska CY Young-priset för den bästa kastaren i båda divisionerna. I American League är New York Yankees-spelaren Gerrit Cole favorit till oddset 5,520*, följt av Cleveland Guardians-spelaren Shane Bieber till oddset 8,030*.

New York Mets-kastaren Jacob deGrom, med smeknamnet ”The deGrominator”, leder vägen i National League till oddset 4,940* medan en handfull spelare ligger på 9,290* inklusive Walker Buehler, Max Scherzer och Corbin Burnes.

När det gäller Årets rookie är Kansas City Royals-spelaren Bobby Witt Jr. en tidig förhandsfavorit på 4,000* i American League medan Pittsburgh Pirates-spelaren Oneil Cruz i National League också ligger på 4,000* hos Pinnacle.

Andra kandidater är Dodgers-spelaren Keibert Ruiz i National League (5,750*) och Detroit Tigers Spencer Torkelson (5,500*) i American League.

Pinnacles oslagbara MLB-marknader hittar du här.

Odds kan ändras

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.