Spel på Game of Thrones | Game of Thrones säsong 7
jun 6, 2017
jun 6, 2017

Spel på Game of Thrones: Vem kommer att sitta på järntronen?

SPOILERVARNING: Fördjupad analys av vem som kommer sitta på järntronen när säsong 7 är över

Kan en outsider gå emot oddsen och bli härskare över de sju konungarikena?

Vad kan vi lära oss av romanerna och de teasers som finns inför säsong 7?

Spel på Game of Thrones: Vem kommer att sitta på järntronen?

Game of Throne-fans har i över 12 månader otåligt väntat på starten av säsong 7. Sedan det sista avsnittet av säsong 6 sändes, har otaliga frågor lämnats obesvarade. En av dessa frågor går det nu att spela på i Pinnacles första oddsmarknad för Game of Thrones. Vem sitter på järntronen i slutet av säsong 7? Läs vidare för att få reda på mer.

HBO:s största framgångssaga de senaste åren har varit Game of Thrones – David Benioff och D. B. Weiss TV-serie baserad på George R. R. Martins Sagan om is och eld. Det mycket omtyckta fantasydramat, känt för sina komplexa berättelser och fascinerande vändningar, är tillbaka och kommer skapa stor spänning mellan 16 juli och 27 augusti (den här säsongen kommer bara att innehålla sju avsnitt jämfört med de vanliga tio). 

Omarbetandet av Martins serie av romaner må ha varit fängslande, men nu har spelare chansen att bli ännu mer involverade i Game of Thrones och spela på potentiella utfall på Pinnacle: Cersei Lannister (2,70*) och Daenerys Targaryen (3,60*) är för närvarande favoriter på marknaden "vem kommer att sitta på järntronen i slutet av säsong 7".

Game of Thrones: Historien hittills

Att försöka sammanfatta en av de mest invecklade handlingarna i TV-historien är en omöjlig uppgift. Att däremot tänka tillbaka på vad vi redan vet är en bra utgångspunkt för alla som letar efter värde när de ska spela på Game of Thrones. Vi vet att Jon Arryns död startade ett 60 avsnitt långt spår av förstörelse, men vad kommer att hända under de kommande 7?

Man skulle kunna anta att endast Daenerys har de krafter som behövs för att störta den nuvarande drottningen av de sju konungarikena.

I enklast möjliga termer är huvudfokus i Game of Thrones maktkampen om att styra Westeros (en av fyra kontinenter uppbyggda av sju konungariken och nio distrikt). Bland allianserna och konflikterna så finns det fyra centrala “hus”; Stark, Targaryen, Baratheon och Lannister, samt en övernaturlig armé i Nattens väktare från norr om Westeros.

Under de 10 senaste avsnitten fick vi se Daenerys ta kontroll över Dothraki, Boltons välde i norr upphöra, Cersei bränna Sept of Baelor och bli krönt drottning av de sju konungarikena - det är också värt att notera vikten av Daenerys nyfunna allians med den storslagna Tyrion Lannister.

Järntronen: Kan vem som helst hamna där?

Med 36 alternativ att välja mellan i Pinnacles oddsmarknad på Game of Thrones är det svårt att veta vem som kommer att bli härskare över de sju konungarikena i slutet av säsong 7 – även om odds som 138,82* eller högre antyder att sådana som Benjen Stark, Gregor Clegane, Gilly och Meera Reed inte har speciellt stor chans.

Cersei Lannister

Cersei är favorit att sitta på järntronen i slutet av säsong 7 till 2.70*. Många tror att hennes barns död (Joffrey, Myrcella och Tommen) betyder att Cersei nu kommer vara mer hänsynslös än någonsin. Man skulle kunna anta att endast Daenerys har de krafter som behövs för att störta den nuvarande drottningen av de sju konungarikena.

Daenerys Targaryen

Daenerys chanser att få sitta på järntronen är hyfsade, men det kanske är mer sannolikt att det händer under säsong 8 än säsong 7 - nuvarande odds är 3,60*. Den största fördelen Daenerys har över sina fiender är de tre drakäggen som hon fick i bröllopsgåva och som nu har kläckts och växt till odjur som kan orsaka stor skada. 

  • Hjälper Will Daenerys drakar henne att vinna järntronen? Spela nu.

Jon Snow

Kungen i norr har redan trotsat oddsen när han blev återupplivad av Melisandre, efter att ha dödats av Nattens väktare i säsong 5, avsnitt 10. Odds på 6,20* hos Pinnacles tyder på att Jon Snow är en av de främsta utmanarna till järntronen i slutet av säsong 7, men spelare kommer vara medvetna om hans uppenbara brist på strategi.

Nattkungen

Spelare är nog förvånade att se att oddset på Nattkungen är 35,760*. Ledaren för de vita vandrarna har medverkat mycket i reklamen inför den näst sista säsongen och har en armé av de mest fruktade varelserna under sitt befäl och är garanterat ett starkt kort om han skulle göra ett försök på järntronen.

  • Kan Nattkungen gå emot oddsen och skrälla? Spela nu.

Försöker förutse det oförutsägbara

Spel på Game of Thrones skiljer sig från spel på sport eftersom vi vet att det finns ett förskrivet manus - vissa människor där ute har redan information om vad som kommer att hända.

George R. R. Martins ursprungliga verk kan ge ledtrådar till vad vi kan förvänta oss. TV-serien har täckt majoriteten av innehållet som finns i romanerna (som fortfarande är oavslutade) men det kan vara så att vi inte har vänt på alla stenar – rollen som Euron Greyjoy (42,610*) spelar kan vara ett sådant exempel.

Jon Snow är en av de främsta utmanarna till järntronen i slutet av säsong 7, men spelare kommer vara medvetna om hans uppenbara brist på strategi.

Om du verkligen är ett fan av serien och inte har något intresse av att spela på den, kan läckor och spoilers förstöra din upplevelse. Om du däremot vill tjäna pengar på att spela på Game of Thrones, kan den här typen av information vara mycket värdefull.

HBO har lyckats hålla större läckor i handlingen från att komma ut, men spelare kan ändå använda teasers för säsong 7 till sin fördel. Den första ledtråden om vad vi kan förvänta oss kom från affischerna som släpptes i mars och visade mötet mellan eld och is (Daenerys och Jon Snow). Men kommer de att träffas i strid eller äktenskap?

Nästa stora teaser kom i maj när den officiella trailern släpptes. Cersei hävdar att "vad som står i vår väg, kommer vi att besegra" medan Daenerys Targaryen ses leda sina drakar till vad som sannolikt kommer att bli det största slaget som någonsin har setts. Om tittarna lämnades i tvivel om vad som kommer att hända, antyder Jon Snow att "Det stora kriget är här".

Det verkar som att ingen karaktär är för stor eller för liten för att kunna betraktas som säker från den mördande verkligheten i Game of Thrones. Med det sagt kan det finnas gott om värde i oddsen på Game of Thrones på Pinnacle.

Spelare, ni vet ingenting. Eller gör ni? Spela på de bästa oddsen på Game of Thrones på Pinnacle.

Odds kan ändras

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.