Inför AC Milan – Manchester United | Europa League-tips
mar 18, 2021
mar 18, 2021

Inför AC Milan – Manchester United

Förhandstips: AC Milan mot Manchester United

De senaste Europa League-oddsen

Europa League-statistik

Skador, avstängningar och frågetecken

Inför AC Milan – Manchester United

Europa League-åttondelsfinalen mellan AC Milan och Manchester United ska avgöras när returmötet spelas på San Siro torsdagen den 18 mars 2021. Efter 1-1 i det första mötet är matchen vidöppen och i potten ligger en plats i vårens kvartsfinal. Blir det italienska AC Milan eller engelska Manchester United som tar sig vidare?

Förutom en titel ute i Europa kommer vinnaren av Europa League också att kvalificera sig till Europaspelet nästa säsong. Men både AC Milan och Manchester United har i skrivande stund ett gynnsamt utgångsläge i respektive liga för att kvalificera sig till Europaspelet den vägen.

Torsdagens returmöte i Europa League-åttondelsfinalen spelas klockan 21:00 svensk tid och sänds på Kanal 9 samt på Eurosport Player eller Discovery Plus. Om matchen slutar 1-1 kommer den att gå till förlängning. Även i förlängningen gäller bortamålsregeln som gör att Manchester Uniteds mål räknas dubbelt.

Skador, avstängningar och frågetecken

En viktig faktor inför matchen är vilka spelare som är tillgängliga i vilka lag och huruvida den starkast möjliga startelvan kan formeras. Såväl Manchester United som AC Milan väntas prioritera matchen högt, vid sidan om en redan viktig toppstrid i det inhemska ligaspelet.

AC Milan

Zlatan Ibrahimovic är som vanligt namnet på allas läppar inför matchen och det väntas bli en kamp mot klockan för att få svensken spelklar till matchen. Football Italia rapporterade i början av veckan att 39-åringen är redo för spel, men att han inte kan starta matchen, utan inleder på bänken. Från klubbhåll har det inte bekräftats att Zlatan Ibrahimovic, som missade det första mötet på Old Trafford, verkligen kan spela mot sin tidigare klubb.

Ismael Bennacer är skadad och missar matchen. Det gör också kroaten Maria Mandzukic. Däremot finns det förhoppningar om att Alessio Romagnoli ska kunna spela. Hakan Calhanoglu, Theo Hernandez och Ante Rebic väntas kunna spela efter att tidigare ha dragits med småskador.

Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer kan formera ett lag med många av sina starkaste namn på banan, men Juan Mata och Phil Jones har inte kunnat träna för fullt på ett bra tag. Ingen av spelarna är aktuella för spel borta mot AC Milan.

Paul Pogba, Edinson Cavani och Donny van de Beek är tre spelare som enligt rapporterna kommer att testas sent inpå matchdagen. Som vanligt i Europa League väntas sitta på bänken snarare än att vakta målet. Tidigare har Dean Henderson fått förtroendet tidigare i Europa League-matcherna.

Statistiken inför matchen

Efter det sena kvitteringsmålet på Old Trafford är det AC Milan som sitter i förarsätet inför returmötet. 0-0 på San Siro skulle innebära att det är italienarna som går vidare till kvartsfinal. Med andra ord är det Manchester United som måste gå för att göra mål, med tanke på att AC Milan har med sig ett bortamål.

Men vad säger siffrorna och statistiken inför matchen?

AC Milan

  • AC Milan har fyra raka hemmamatcher utan vinst.
  • Efter att ha inlett säsongen med en sprudlande offensiv har AC Milan nu bara gjort mål i tre av sina sju senaste matcher på San Siro.
  • AC Milan har tre raka oavgjorda resultat i Europa League.
  • AC Milan har inte vunnit en match mot Manchester United sedan 2007. Då hemmaslog man engelsmännen med 3-0 i Champions League.

Manchester United

  • I Europa League har Manchester United bara förlorat två av sina 26 senaste matcher.
  • Manchester United vann Europa League säsongen 2016/2017. Då slog man Ajax i finalen på Friends Arena i Stockholm. Zlatan Ibrahimovic tillhörde den engelska storklubben den säsongen.
  • Manchester United har undvikit att släppa in mål i fyra raka bortamatcher.

Hos Pinnacle hittar du de bästa Europa-oddsen på alla matcher den här säsongen.

Odds kan ändras

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.