Förra veckan
jan 11, 2022

Inför NHL: Veckans största NHL-matcher

Veckans NHL-matcher

Inför Boston Bruins mot Nashville Predators

Inför St Louis Blues mot Toronto Maple Leafs

Insikt, statistik och odds för NHL

Inför NHL: Veckans största NHL-matcher

Se vad Pinnacles veckovisa uppdatering, inklusive analyser, lagnyheter och de senaste hockeyoddsen kan säga dig om veckans största NHL-matcher.

Sammandrabbningar mellan konferenserna är mindre viktiga när det gäller att nå slutspelet, men det finns några spännande matcher den här helgen som kan visa var styrkan ligger i kampen om Stanley Cup.

Inför Boston Bruins mot Nashville Predators

Boston Bruins har haft en långsam start på kampanjen, men är fortfarande med i slutspelskampen då en lucka utvecklas mellan de som för närvarande är på slutspelspositionerna och de som inte är det.

Bostons framgång har hittills inte alls berott på målgörandet som inte har varit det bästa, utan på försvaret, då de bara har släppt in 81 mål, vilket är det tredje bästa i NHL.

Lördagens match på TD Garden är ett riktigt test mot ett av de starkare lagen från Western Conference då Nashville Predators har topplaceringen i skrivande stund – fast några av deras rivaler har några matcher mindre spelade.

Predators verkar ändå vara på väg till slutspel och har spelat stabilt men ospektakulärt mångsidigt hittills med 112 gjorda mål och 95 insläppta, medan deras powerplay är det femte bästa i NHL.

Boston må ha hemmafördel i den här matchen, men de har förlorat deras två senaste matcher mot lag från Western Conference (båda på TD Garden) och tre av deras fyra senaste. De har dock vunnit deras två senaste mötena med Predators, inklusive en 2–0 vinst i Nashville förra månaden.

Spela: Odds på Boston Bruins mot Nashville Predator

Inför St Louis Blues mot Toronto Maple Leafs

På lördag finns det en annan sammandrabbning mellan konferenser och det ser ut att bli en målfest när St Louis Blues, som rankas fjärde i NHL med 126, tar emot Toronto Maple Leafs som är delat på 11:e med 112.

Blues är bara en poäng bakom Nashville som leder Western Conference och har byggt upp deras framgångar på ett stabilt hemmaspel där de har vunnit 14 matcher på Enterprise Center och bara förlorat tre på ordinarie tid.

Vinnarna av Stanley Cup 2019 har njutit av flera målgörare då fem spelare har gjort mål i dubbla siffror hittills den här säsongen och Jordan Kyrou och Vladimir Tarasenko leder vägen med 14 vardera.

Till skillnad från deras kommande motståndare Toronto, som bara har tre spelare som har gjort mål i dubbla siffror, fast Auston Matthews har gjort 22 på egen hand och delar tredje platsen av NHL:s målgörare.

Toronto har delat det fjärde bästa försvaret i NHL med bara 83 insläppta mål, men de har inget bra förflutet mot Blues då de har förlorat 14 och bara vunnit fem av deras tidigare möten. Men de bröt en sju matcher lång förlustsvit mot Blues med en 5–2 vinst i St Louis förra gången, fast mötet var i december 2019.

Spela: Odds på St Louis Blues mot Toronto Maple Leafs

Inför Minnesota Wild mot Anaheim Ducks

Anaheim Ducks kommer att få reda på om deras eftersäsongsambitioner är äkta när de reser till Minnesota tidigt på lördagsmorgonen. Ducks har inte varit med i slutspelen sedan 2018, men de flyger högt på andraplatsen i Pacific Division, två poäng bakom Vegas Golden Knights.

Men det är värt att nämna att Anaheims position kan vara hotad eftersom de har spelat fler matcher än lagen nedanför dem.

Minnesota har å andra sidan åkt ur topp tre i Central Division, men de har tre matcher mindre spelade än de första två, Nashville och St Louis.

Fördelen i den här matchen ser ut att vara Minnesotas eftersom de har ett imponerande hemmarekord med 11 vinster på 14 matcher på Xcel Energy Center, medan Anaheim bara har vunnit sju av 17 på bortaplan. Wild har också gjort fler mål än Ducks, 118–113, trots att de har spelat fem matcher mindre.

Man måste dock hålla utkik efter besökarnas Troy Terry då han har gjort 22 mål – den enda Ducks-spelaren som har uppnått dubbla siffror – och han ligger delat på tredje plats bland NHL:s målstatistik, medan den unge centern Trevor Zegras också har imponerat och är rankad andra av alla rookies med 27 poäng.

De mer rutinerade Wild har historian på sin sida då de har vunnit var och en av de senaste nio matcherna mot Anaheim, inklusive två segrar den här säsongen, med 2–1 borta innan en 4–3 vinst på övertid hemma i oktober.

Spela: Odds på Minnesota Wild mot Anaheim Ducks

Få fantastiska NHL-odds på många marknader för varje match den här säsongen hos Pinnacle.

Odds kan ändras

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.