Veckans Peek med Emil ''HeatoN'' Christensen med fokus på NiP | CS:GO | Esport Betting | Pinnacle har de bästa oddsen på esport
jul 22, 2022
jul 22, 2022

HeatoN: Talang och resurser finns men svensk CS har aldrig varit sämre

HeatoN sammanfattar NiPs vår och sommar i Veckans Peek

Nytt avsnitt varje fredag

HeatoN: Talang och resurser finns men svensk CS har aldrig varit sämre

Emil ”HeatoN” Christensen tycker att NiP behöver spika en ny lineup under uppehållet oavsett hur framtiden ser ut för dev1ce.

Eftersom att vi har ett litet player break framför oss så vill jag djupdyka i vårt favoritlag NiP och samtidigt sammanfatta det halvår som varit.

NIP har vunnit en turnering i år, en tier 2-turnering i Dubai. Senast NIP vann en turnering i tier 1 mått var 2017 i USA och förutom det egentligen bara vunnit IEM Europe Fall precis när Device anslöt. Sedan har det varit stopp och betyget är såklart IG med namnet och resurserna som NIP har.

Svensk Counter-Strike har aldrig varit så dålig som den är i dagsläget och det gör ont i själen, framförallt när vi har talangerna och resurserna för att lyckas. Jag tror att problemet i NIP har varit att man väntat på dev1ce. Både spelare och management har stått still och trampat vatten med mentalitet “när dev1ce kommer tillbaka så blir det här bra”.

Man måste börja se verkligheten i vitögat och ställa frågan kring ifall dev1ce överhuvudtaget kommer komma tillbaka. NIP vet självklart mer än oss fans men det är under all kritik att organisationen inte har kunnat ge någon kommunikation utåt. Det har hundratusentals fans som bryr sig och som väntar.

Jag skulle vilja se att NIP tar ett rejält grepp om detta och bygger om laget. Oavsett om dev1ce kommer tillbaka eller inte så behöver man göra om i bygget och uppehållet är perfekt för detta. Om dev1ce kommer tillbaka så är det jättebra - han är en av de bästa spelarna genom tiderna. Laget som NIP har idag är inte tillräckligt bra varken på pappret eller ihop för att vinna en stor turnering.

NiP har Brollan som tillsammans med REZ är bäst i Sverige i min bok. REZ har varit väldigt svajig i sin prestation och det känns nästan som att han inte trivs i laget. Det har varit mycket spelarbyten och det kommer säkert fortsätta om man inte har någon plan. NiP behöver spika en ny lineup och det är oavsett hur framtiden ser ut för dev1ce.

Det som behövs för NiP är att man bygger långsiktigt och för att kunna vinna turneringar. Man har Hampus som är en av världens bästa IGLs, Brollan och REZ som är stjärnor, es3tag som har börjat steppa upp och Plopski som har mer att önska igen efter en fin form i början när DJL kom in.

Tillbaka till ritbordet för NIP så hoppas jag att vi får en bättre andra halva av Counter-strike-året. Tack för att ni tittat och ha det bäst!

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.