Canelo mot Bivol – speltips | Kommer Canelo besegra Bivol?
maj 4, 2022
maj 4, 2022

Saul ”Canelo” Alvarez mot Dmitry Bivol: Inför-analys

Canelo mot Bivol: Är det smart att spela på Canelo?

Risken i att spela mot Canelo

Canelo mot Bivol: Var ligger bettingvärdet?

Tips inför Canelo mot Bivol

Saul ”Canelo” Alvarez mot Dmitry Bivol: Inför-analys

I sin senaste strävan mot att befästa sin ställning som den bästa boxaren i världen kommer den mexikanske megastjärnan Saul ”Canelo” Alvarez att kliva tillbaka till lätt tungvikt för att ta sig an den farliga WBA-mästaren Dmitry Bivol den 7 maj 2022. Bivol är obesegrad i sin karriär hittills och kommer att bli en väldigt svår och speciell utmaning för mexikanaren. Letar du efter värde i oddsen på Canelo mot Bivol? Läs vidare för att bli bättre på att tippa matchen mellan Canelo och Bivol.

En närmare titt på oddsen på Canelo mot Bivol


Saul ”Canelo” Alvarez

Dmitry Bivol

81%

19 %

1X2-oddsen antyder att det här är en boxningsmatch som Pinnacle förväntar sig att Canelo vinner och att boxaren från Mexiko har ungefär 80 % chans att vinna.

Linan för det totala antalet ronder är 10,5 och över 10,5 ronder har ett odds på 1,344* vilket innebär att Pinnacle tror att boxningsmatchen går tiden ut.

Datum: Lördagen den 7 maj 2022

Plats: T-Mobile Arena, Las Vegas

Spela: Odds på Canelo mot Bivol

canelo-bivol-tot.png

Canelo mot Bivol: Vad tyder statistiken på?

Canelo säger själv att han gynnats enormt av att ha varit så aktiv under de senaste 18 månaderna, och det verkar stämma med tanke på att han har uppvisat förmodligen den bästa nivån i sin karriär hittills.

Canelo är överlägset mer erfaren än Bivol med 41 fler matcher.

Statistiken antyder att Canelo är en välförtjänt favorit i denna match trots att han går upp en viktklass. Canelo har ett styrkeövertag mot Bivol med en knockout-procent på 68 % jämfört med Bivols 58%, och han har dessutom knockat bättre motståndare.

En viktig positiv faktor för Bivol är att han har en höjdfördel på tre centimeter över Canelo och två centimeters längre räckvidd. WBA-mästaren bör alltså teoretiskt sett kunna jabba från avstånd – en taktik som många anser är hans bästa chans att vinna under de 12 ronderna.

Canelo är dock överlägset mer erfaren än Bivol med 41 fler matcher på en högre nivå. Världsmästaren i flera viktklasser har gått 288 fler proffsronder än Bivol (436 jämfört med Bivols 148) trots att de är lika gamla (31). 

Risken i att spela mot Canelo

En viktig sak som man alltid måste tänka på när man spelar på en Canelo-fight är de potentiella konsekvenserna av att spela mot mexikanaren. Det beror på de stora summor pengar han genererar och den globala uppmärksamhet som han för med sig till sporten.

Om många ronder blir jämna kommer domarna säkert att ta ställning för ”kassakon”.

En ”kassako” är en boxare som drar in enorma summor pengar åt promotorn och alla andra omkring sig. Canelo är den främsta ”kassakon” just nu. Det är en riskabel strategi att spela mot ”kassakon” och bör endast rekommenderas om du är övertygad om att den fighter du spelar på (i detta fall Bivol) är överlägsen (vilket i detta fall Bivol inte är). 

Det beror på att om många av ronderna blir jämna mellan Canelo och Bivol kommer domarna nästan säkert att ta ställning för ”kassakon” (Canelo). Om du satsar på att Bivol ska vinna måste ryssen tydligt vinna de allra flesta ronder i matchen. Annars kommer vinsten att gå till Canelo. Som sagt är det värt att analysera detta inför varje Canelo-match du tänker spela på.

Canelo mot Bivol: Var ligger värdet?

Canelo går in i matchen mot Bivol som favorit med god marginal, och det är befogat efter mexikanarens övertygande segrar mot mestadels högklassigt motstånd. Hans segrar har varit så dominanta att det är svårt att se framför sig att Bivol kan vinna trots att han har vissa fysiska fördelar.

I Bivols senaste match besegrade han Umar Salamov genom enhälligt beslut, och innan det besegrade han Craig Richards genom enhälligt beslut. Visserligen har de olika stilar, men om Canelo hade mött dessa två motståndare är det bara att ställa dig frågan: hur stor är chansen att båda skulle ha knockats av den mexikanska superstjärnan? Du hade antagligen gett Canelo 95 % chans att avgöra matchen innan tiden tog slut, eller hur? Det lyckades inte Bivol göra. Han fick till och med problem mot Richards, för att sätta saker och ting i perspektiv.

Canelo är en speciell fighter och även om Bivol är mycket bra kommer Canelos höga klass troligen att bli avgörande och det är därför Canelo ges 80 % chans att vinna. Samtidigt som matchen skiljer sig från tidigare Canelo-matcher eftersom viktklassen är lätt tungvikt och att han verkar ha vissa fysiska nackdelar är det inte något helt nytt för mexikanaren. Han har givetvis tagit hänsyn till sina fördelar och nackdelar mot Bivol innan han ens gick med på att gå matchen.

Bivol har en fantastisk jabb och han använder bakbenet som en fjäder för att slå tillbaka. Han har även en läcker och effektiv stil överlag, men att bara köra med 1-2-kombinationer räcker inte för att störa rytmen hos en superboxare i tolv ronder. Han måste helt klart anpassa sin stil för att ha någon chans i matchen.

Ett litet orostecken för Bivol är att han inte har visat att han klarar av att boxas på nära håll, och det kan vara en taktik som Canelo och hans team har jobbat med under uppladdningen. Canelo kanske väljer att utnyttja ryssens svagheter genom att slåss på nära håll snarare än på avstånd där Bivol är bekvämare.

Sammanfattningsvis har Bivol tillbringat hela sin karriär i lätt tungvikt och har ofta mött fighters med hårda slag, och det talar för honom i den här matchen. Men han har fortfarande inte besegrat någon verkligt högklassig boxare, något som Canelo har gjort många gånger under sin karriär.

Men bara för att ryssen ännu inte har gjort det innebär det inte att han är oförmögen till det, men Canelo är i sina bästa år och presterar på en oerhört hög nivå just nu. Han borde därför ha tillräckligt med skicklighet, boxningsintelligens och råstyrka för att ta kontrollen över matchen i någon av mittenronderna och säkra segern genom att avgöra matchen i rond 9–12 eller på poäng.

Tippa matchen mellan Canelo och Bivol och skapa konto hos Pinnacle här.

Odds kan ändras

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.