Accuscores förutsägelse – Celtics förbereder sig för en skräll i NBA-finalen
jun 1, 2022
jun 1, 2022

Accuscores förutsägelse – Celtics förbereder sig för en skräll i NBA-finalen

Inför NBA-finalen

Statistik för Golden State Warriors mot Boston Celtics

Accuscores simulering och analys

Accuscores förutsägelse – Celtics förbereder sig för en skräll i NBA-finalen

Vem vinner NBA-finalen? Accuscore använder sina avancerade simuleringsmodeller för att förutsäga resultatet. Läs om varför Accuscore tror att Boston Celtics tar hem titeln och bli bättre på att tippa NBA-finalen.

Höjdpunkten av NBA-säsongen 2021/2022 står för dörren och bara de två bästa lagen är kvar i NBA-slutspelet: Golden State Warriors från Western Conference och Boston Celtics från Eastern Conference.

Det har redan varit en säsong att minnas för Celtics, som startade säsongen som stora underdogs med ett odds på 41 000 att vinna mästerskapet (vilket satte dem på 13:e totalt och sjätte i East). Golden State Warriors har däremot i stort sett presterat som förväntat, eftersom oddsen inför säsongen var 12 000 (fjärde totalt och andra i West).

Lagen hade en anmärkningsvärt likadan grundserie, där Celtics vann 51 matcher och Warriors vann 53 matcher. Till och med deras anfall och försvar hade liknande siffror; Celtics gjorde i genomsnitt 112–104 medan Warriors gjorde 111–105. Men i slutspelet har siffrorna förändrats något och vi kan se att Celtics försvar spelade en stor roll i deras slutspelssuccé mot rivalerna Brooklyn Nets, Milwaukee Bucks och Miami Heat från Eastern Conference.

Inför Warriors mot Celtics: Vägen till NBA-finalen 2022

Celtics har haft en tuffare väg till finalen än Warriors, trots att de slog Nets i första rundan. I de två efterföljande omgångarna blev det sju matcher, först mot de regerande mästarna Milwaukee Bucks och sedan de tuffa Miami Heat som slutade högst upp i Eastern Conference i grundserien. Celtics anfall har i genomsnitt minskat till 107 poäng, men deras försvar har återhämtat sig och har bara tillåtit 101 poäng i genomsnitt under slutspelet.

Warriors har fortfarande gjort flest poäng i genomsnitt i slutspelet (114,5).

Warriors väg mot ära var kanske förvånansvärt smidig. I den första omgången körde de över Denver Nuggets med 4–1 och skickade sedan Memphis Grizzlies med 4–2 innan de slog Dallas Mavericks i Conference-finalen. Vad som förväntades bli en tuff match blev en föreställning av Warriors starka anfall. Mavericks stjärnan Luka Dončić stal showen på planen men lyckades bara leda laget till en vinst mot Warriors, vilket gav Golden State chansen att ta en förlängd paus innan finalen.

NBA-finalens matchbild verkar vara klar: det är Warriors anfall mot Celtics försvar, men med en liten twist. Celtics startspelare har i genomsnitt bara gjort en poäng mindre än Warriors startspelare i slutspelet, men Warriors har fortfarande gjort flest poäng i genomsnitt i slutspelet (114,5). Warriors tillåter dessutom 109,1 poäng i genomsnitt jämfört med Celtics 101. Med sitt förbättrade och tuffa försvar kan Celtics mycket väl vara laget som stoppar Golden States anfall. Precis som Toronto Raptors gjorde 2019.

Accuscores analys: Vem vinner NBA-finalen 2022?

Accuscores simuleringar förutspår en extremt jämn kamp om mästerskapet, men Celtics har ett litet övertag. Boston behöver stjäla en vinst från San Francisco, men de kommer sannolikt att vinna sina hemmamatcher. Totalt visar simuleringarna att Celtics har en 52,8 % chans att vinna mästerskapet och med oddset 2,350* (42,6 %), så det finns bra värde för Celtics som är underdogs att gå hela vägen.

Dessutom är det mycket troligt att det avgörs efter sju matcher med en sannolikhet på 31,1 %. Oddsen för att Warriors vinner 4–3 är 4,140*, vilket inte är helt tillräckligt för att matcha sannolikheten på 15,6 %, men Celtics vinnarodds på 4–3 är fortfarande spelbart på 7,200* (13,9 %), eftersom simuleringarna indikerar en 15,5 % sannolikhet att bortalaget vinner den sista matchen.

Och eftersom simuleringarna främjar Celtics att gå all-in finns det också ett värde för ”Series Spread +1.5 Games” för Boston till oddset 1,584*. I simuleringar kombineras alla vinnande resultat för den här insatsen med 68,1 %, medan oddsen indikerar en sannolikhet på 63,1 %.

Är du redo att göra dina förutsägelser inför Warriors mot Celtic? Registrera dig hos Pinnacle och spela med våra fantastiska odds på NBA.

Odds kan ändras

Oddsresurser: Bli en bättre spelare

Pinnacles avdelning Oddsresurser är en av nätets mest omfattande artikelsamlingar med spelråd från experter. Vi tillgodoser behoven hos både nybörjare och proffs – vårt mål är helt enkelt att öka våra spelares kunskaper.